Evalena Jönsson Lunde
– 
Får jag lov!

Vernissage 13 december. På själva Lucia!

Kl: 16.00-20:00

På vernissagen bjuds det på glögg, hembakta lussebullar och pepparkakor. Pekkanini spelar på världens första elektroniska instrument, thereminen, som man spelar på utan att röra vid. Se länk från Pekkaninis konsert på Sardinien:
https://m.youtube.com/watch?v=rGxR-HVoygc

VARMT VÄLKOMNA! ♥

Övriga dagar öppet: 13:00-18:00, Utställningen pågår tom 19 December


Evalena Jönsson Lunde:
”Mina varelser, figurer kommer från alla år som maskör/kostymör inom teaterns underbara värld. Där har jag alltid skapat karaktärer , en lek med identitet och föreställningvilket jag försöker överföra till mina skulpturer. Ibland hamnar varelserna även i en akrylmålning som jag målar på pannå eller duk. Naturen är en stor inspirationskälla, där har jag hämtat den kaxiga kråkan, framfusiga ankan och den blyga staren…

Jag skulpterar för hand i lera eller vax och gör sedan en ”förlorad form” (en form som förstörs efter en gjutning). Jag slipar och patinerar ytan med olika vaxer, rost och metallfärger. Efter avslutad utbildning på Dramatiska Institutet 1976 har jag arbetat som maskör/kostymör och fristående konstnär. Jag hade min första separatutställning 2011 på Österlen, och har efter det ställt ut bla. På Gbgs Botaniska trädgård, Galleri Wadman i Gbg och nu blir det andra gången jag ställer ut på Galleri Lord & Lydia”.

 

  
  
 

(Klickbara bilder)

.

© Lord & Lydia 2019