Kommande:

Hattar – Marie Louise Forsberg Karlgren
Måleri – Marianne Irmelid

Vernissage 26 maj
Kl: 12-16

Lör-sön: 12-16
Mån-Fre: 15-19

(Utställningen pågår till 3 juni)

Varmt Välkomna!

 

 

 

 

______________________________________________________

Utförda:

Krister Kern – Kerns Konst
24 mars – 1 april

Tre frågor till Konstnären och skådespelaren Krister Kern:
Vad inspirerar dig som konstnär?
Jag inspireras av situationer och färg. Jag älskar färg och att skapa olika situationer på duken. Jag inspireras också av det solitära i måleriet som står i kontrast till det andra konstnärliga benet i mitt konstnärsskap; teatern. På teatern sker nästan allt arbete i grupp vilket jag älskar och i kontrast till det är måleriet nått som jag helt själv bestämmer över vilket skapar dynamik.

Vad vill du förmedla med din konst?
Jag vet inte riktigt vad jag vill förmedla med min konst men jag hoppas att man tänker vidare kring tavlan när man ser den.  Vad har hänt? Vad kommer att hända sen? Varför gör dom så?

Nämn en viktig konstupplevelse!
När jag såg Paul McCarthys kortfilm ”the painter” för några år sen blev jag besatt. Helt fantastisk. Likaså ”Dockpojken” av Johannes Nyholm, helt grym!

 

 

 

Mia Ångman – Learning to fly
24 feb – 4 mars

Tre frågor till konstnären Mia Ångman:
Vad inspirerar dig som konstnär?
Det mesta. Inspiration kan kommer från så oväntade håll som fina färgkombinationer på en rostig container, ett foto på en tokig frisyr eller, mindre oväntat, en utställning jag besökt. Särskilt medeltida målningar, gärna med mycket guld på. Glas-, textil- och keramikutställningar älskar jag. Att experimentera inspirerar mig också. Material, färgblandningar och strukturen på färg. Matt, blank, fast eller rinnig. Hur kombinerar jag dessa egenskaper bäst.

Vad vill du förmedla med din konst?
Jag skulle vilja vidga perspektiv. Att ge besökarna en känsla av ”så här kan det också vara” och att det är helt okej att undersöka sina egna sidor, både de ljusa och mörka. Livet är inte tillrättalagt och det fula kan vara det fina om vi vågar titta en stund.

Nämn en viktig konstupplevelse?
Jag har alltid målat och byggt, men utbildade mig inom konst sent i livet. Det var måleri som jag tänkte på som ‘konst’ vid den tiden. Under ett besök på Smålands museum var några ‘blobbar’ i glas med i en utställning. Jag tror det var examenselever från någon större konstskola. Plötsligt insåg jag att jag älskar blobbar och skulle vilja jobba med det. Nu har det inte blivit så (än) men sen dess lever den drömmen i mig. Måleri blev sekundärt. Blobbar är sånt som inte har någon praktisk funktion, föreställer inget och är oformliga. De hänger, ligger eller rinner till formen. Det låter rätt knäppt nu när jag säger det.

 

Mats Wieslander – Konst komponerad med hjälp av naturen
Göteborgs Kulturnatta, okt 2017

”Jag vill få fram struktureffekter och mönster genom styrd slumpmässighet med inspiration av naturen. Bilderna är som tvådimensionella skulpturer, de byggs upp med vissa ojämnheter och detta bestämmer hur färgerna beter sig. När vädret tillåter målar jag alltid utomhus och utnyttjar sol, skugga samt regn och riktat vatten för olika effekter. Betong och plåtunderlag mår bäst av fukt och får gärna ligga ute för långsam torkprocess medan de andra mår bäst av sol. Därför uppstår flera variationer. Teknikerna jag använder kommer från många års testande och är svårstyrda. Färgen läggs mycket flödigt och ytspänningen gör att vissa partier torkar snabbare. I de flesta av fallen använder jag starkpigmenterat bläck med vattenbaserad grund, inga övriga tillsatser.”

 

Angelica Markén – Måleri
30 sep – 8 okt

www.angelicamarken.com

© Lord & Lydia 2018