Kommande:

Krister Kern – Kerns Konst
24 mars – 1 april
Vernissage 24 mars kl: 18:00.

 

Marie-Louise Forsberg Karlgren och Marianne Irmelid
Hattar och akvarellmåleri
26 maj – 10 juni

 

SOMMARSTÄNGT

 

______________________________________________

 

Utförda utställningar:

Mia Ångman – Learning to fly
24 feb till 4 mars

Vernissage lör 24 februari, kl: 12-16

Tre frågor till Mia Ångman:
Vad inspirerar dig som konstnär?
Det mesta. Inspiration kan kommer från så oväntade håll som fina färgkombinationer på en rostig container, ett foto på en tokig frisyr eller, mindre oväntat, en utställning jag besökt. Särskilt medeltida målningar, gärna med mycket guld på. Glas-, textil- och keramikutställningar älskar jag. Att experimentera inspirerar mig också. Material, färgblandningar och strukturen på färg. Matt, blank, fast eller rinnig. Hur kombinerar jag dessa egenskaper bäst.

Vad vill du förmedla med din konst?
Jag skulle vilja vidga perspektiv. Att ge besökarna en känsla av ”så här kan det också vara” och att det är helt okej att undersöka sina egna sidor, både de ljusa och mörka. Livet är inte tillrättalagt och det fula kan vara det fina om vi vågar titta en stund.

Nämn en viktig konstupplevelse?
Jag har alltid målat och byggt, men utbildade mig inom konst sent i livet. Det var måleri som jag tänkte på som ‘konst’ vid den tiden. Under ett besök på Smålands museum var några ‘blobbar’ i glas med i en utställning. Jag tror det var examenselever från någon större konstskola. Plötsligt insåg jag att jag älskar blobbar och skulle vilja jobba med det. Nu har det inte blivit så (än) men sen dess lever den drömmen i mig. Måleri blev sekundärt. Blobbar är sånt som inte har någon praktisk funktion, föreställer inget och är oformliga. De hänger, ligger eller rinner till formen. Det låter rätt knäppt nu när jag säger det.

 

Mats Wieslander – Konst komponerad med hjälp av naturen
Göteborgs Kulturnatta, okt 2017

”Jag vill få fram struktureffekter och mönster genom styrd slumpmässighet med inspiration av naturen. Bilderna är som tvådimensionella skulpturer, de byggs upp med vissa ojämnheter och detta bestämmer hur färgerna beter sig. När vädret tillåter målar jag alltid utomhus och utnyttjar sol, skugga samt regn och riktat vatten för olika effekter. Betong och plåtunderlag mår bäst av fukt och får gärna ligga ute för långsam torkprocess medan de andra mår bäst av sol. Därför uppstår flera variationer. Teknikerna jag använder kommer från många års testande och är svårstyrda. Färgen läggs mycket flödigt och ytspänningen gör att vissa partier torkar snabbare. I de flesta av fallen använder jag starkpigmenterat bläck med vattenbaserad grund, inga övriga tillsatser.”

 

Angelica Markén – Måleri
30 sep – 8 okt

www.angelicamarken.com

© Lord & Lydia 2018