Hattar – Marie Louise Forsberg Karlgren
Måleri – Marianne Irmelid

Vernissage 26 maj, kl: 12-16

Lör-sön: 12-16
Mån-Fre: 15-19

Utställningen pågår till 3 juni

Varmt Välkomna!

Tre frågor till Marie-Louise Forsberg Karlgren:

Vad inspirerar dig som hattkreatör?
Jag har alltid varit intresserad av färg, form och skapande. Ofta är det materialen som inspirerar, deras struktur och formbarhet, även den taktila känslan. När det gäller hattskapande upplever jag det som fascinerande att ett relativt litet objekt kan varieras i det oändliga.

Vad vill du förmedla med dina hattar?
Glädje, inspiration och kanske en fundering på om man vågar ”växa i” en hatt.

Nämn en viktig textil konstupplevelse?
Jag hamnade av en slump på Konsthantverkarnas galleri i Stockholm för ca 30 år sedan. Där visades hattar gjorda av en hattkreatör från Öland. Hennes sätt att använda materialet, tygets stad- & råa kanter, och hennes oväntade kombinationer upplevde jag som mycket befriande. Jag studerade då på textillärarutbildningen och var präglad av att allt skulle vara så ”perfekt” genomfört & avslutat.
_________________________________________________

Tre frågor till konstnären Marianne Irmelid:

Gömda av Marianne irmelid

Vad inspirerar dig som konstnär? 
Inspirationen kommer främst från naturen, färger och välkomponerade färgkombinationer. Självklart också andra människors konstverk. Sagor, myter, min egen fantasi och drömmar finns med i mitt måleri.  Jag målar under perioder med olika teman. Började under åttiotalet att måla utifrån mina resor i Asien. Vattenbilder blev senare en utmaning, att fånga med skiktmåleri. Vinterlandskap var ytterligare ett tema. Växtlighet, främst blommor kom i en senare period och för tillfället är det fåglar som får representera min längtan efter lätthet och frihet.

Vad vill du förmedla med dina bilder?
En förhoppning att besökare stannar upp och får en känsla av närvaro och upplevelse. Att se på bilder är läkande och kan ge nya insikter, Man kan säga att bilden är en bro mellan omedvetet och medvetet material. Det ordlösa kanske finner en formulering som annars är undanglidande och svårfångat. Kanske kan man säga.. att precis så här känner jag vid betraktandet av ett konstverk..

Nämn en viktig konstupplevelse.
David Bellamy har följt mig under många år med sina underbara akvareller. Under ett besök i Split fick Branko Modics bilder hjärtat att slå snabbare. För att nämna några till som ger energi är Dorian Mocan, Zoltan Szabo, fotograf Erik Johansson och Maggie Taylor som arbetar med fotocollage.

Mer info: www.irmelid.se

 

© Lord & Lydia 2018